Inschrijven op onze school

Hieronder kan u zien vanaf wanneer u uw kind kan inschrijven op onze school. Een afspraak hiervoor kan steeds telefonisch gemaakt worden met het secretariaat op het nummer 053 78 73 99

Maak kennis met onze school

We nodigen je graag uit om een afspraak te maken en de sfeer op onze school op te snuiven.

Wanneer je kind inschrijven?

Als je je kind in onze school wenst in te schrijven, moet je digitaal aanmelden tussen 28 februari en 21 maart 2023 via de website www.naarschoolinaalst.be

Het moment van aanmelden is niet belangrijk, het is pas na het beëindigen van deze periode dat de computer begint te rekenen en de aangemelde kinderen rangschikt. Indien er meer aanvragen zijn dan plaatsen, rekent de computer verder op basis van afstand tot de school. Je zal bij het aanmelden naast het domicilieadres van je kind ook de mogelijkheid hebben om het werkadres van één van de ouders op te geven. Er wordt telkens rekening gehouden met de kortste afstand om de kinderen te ordenen.

Op 21 april 2023 krijg je het resultaat van je aanmelding, je krijgt dan een ticket voor de school die je werd toegewezen. Je kan nooit een school toegewezen krijgen die je niet aangeduid hebt.

Vanaf 24 april 2023 t.e.m. 15 mei 2023 kan je jouw kind met dat ticket inschrijven in de school.

Heeft je kind al een oudere broer of zus die al in onze school zit? Je moet je jongere kind toch aanmelden tussen 28 februari en 21 maart 2023, hij/zij zal wel met voorrang gerangschikt worden. Dit geldt ook voor kinderen van personeel.

We voorzien hier binnenkort meer gedetailleerde informatie over hoe het digitaal aanmelden werkt, er zullen voldoende ondersteuningspunten zijn waar ouders terechtkunnen die niet beschikken over de nodige digitale vaardigheden en/of toegangen.

Voor meer vragen kan u altijd terecht op 053/78 73 99 of directie@vbsdevlieger.be
U kan alle informatie m.b.t. de inschrijvingsprocedure ook nalezen in de brochure van de stad Aalst.

Kleuters

Nadat je kleuter ingeschreven is, kan deze – afhankelijk van zijn of haar leeftijd – starten op school.

Is je kleuter tussen 2,5 en 3 jaar? Dan mag je kapoen starten op de volgende instapdagen:

Instapdata schooljaar 2023-2024
Geboren tot en met: Instapdatum
1 maart 2021 1 september 2023
6 mei 2021 6 november 2023
8 juli 2021 8 januari 2024
1 augustus 2021 1 februari 2024
19 augustus 2021 19 februari 2024
15 oktober 2021 15 april 2024
13 november 2021 13 mei 2024

Is je kleuter 3 jaar of ouder? In dat geval kan je kapoen op elke schooldag starten!

Lagereschoolkinderen

De meeste kinderen starten de lagere school op 6 jaar. Maar je kind kan ook een jaar vroeger of later starten. Je kind is echter leerplichtig vanaf het schooljaar dat start in het jaar dat het 6 wordt. Vanaf die leeftijd moet je kind dus les volgen!

Start je kind voor de eerste keer in een Nederlandstalige lagere school? Dan moet het er eenmalig een taalscreening afleggen. Met die screening gaan we na welk niveau je kind heeft voor Nederlands. Indien nodig bieden we je kind dan ook een aangepast taaltraject.

Hoe verloopt een inschrijving?

Wil je je kind inschrijven? Kom dan even langs op onze school. Je maakt hiervoor best een afspraak.

Bij inschrijving vragen we allerlei informatie zodat we de administratieve schoolfiche van je kind in orde kunnen brengen. Breng bij voorkeur ook de ISI+- of identiteitskaart van je kind mee.

Om je kind te kunnen inschrijven in onze school, dien je akkoord te gaan met het pedagogisch project en het schoolreglement.

Ziezo, je kind is ingeschreven!

Nog een vraag?

Kom eens langs op onze open schooldagen of contacteer ons! We helpen je heel graag verder!

Lees je alle info liever nog eens rustig na? Dat kan! In onze schoolbrochure vind je alle informatie omtrent toelatingsvoorwaarden, voorrangsperiodes, weigering van inschrijving, instapdata, leerplicht, veranderen van school, enz.

Om PDF-documenten te lezen, kan je Acrobat Reader gebruiken. Je vindt dit gratis programma hier.